Training Samen goed omgaan met dementie

Lees voor
13 augustus 2024

Training Samen goed omgaan met dementie

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Dit kan een partner zijn, familie, buren, kennissen, collega’s of klanten. Forte Welzijn geeft in samenwerking met de Stichting Alzheimer Nederland, Huiskamers Overbetuwe en Stichting Samen Zorgen de training “Samen goed omgaan met dementie”. In deze training leer je hoe je met dementie kunt omgaan, de signalen kunt herkennen en iemand met dementie kunt helpen. Deelname voor inwoners en vrijwilligers van gemeente Overbetuwe is geheel gratis. Aanmelden is wel nodig. Dit kan via dementievriendelijkoverbetuwe@fortewelzijn.nl of via Astrid Berns van Forte, 06-46 37 50 70.

Heteren

De eerstvolgende training vindt plaats op woensdag 18 september van 13.00 – 15.30 uur bij Liefkenshoek aan de Hyacintenstraat 23 in Heteren.

Herveld

Er is ook een training op maandag 23 september van 19.30 tot en met 22.00 uur bij de Hoendrik aan Het Dorpsplein 22 in Herveld.

Hoe meer je weet over dementie, hoe meer begrip je hebt
En hoe beter je kunt omgaan met mensen met dementie. De training biedt informatie over dementie, hoe je dementie kunt herkennen en geeft je praktische tips. Al veel inwoners van de gemeente Overbetuwe hebben deelgenomen aan de training.