Spel aan Huis Berg en Dal viert feest!

Lees voor
26 september 2024

Spel aan Huis Berg en Dal viert feest!

Deze maand is het een jaar geleden dat Spel aan Huis van Forte Welzijn van start ging in de gemeente Berg en Dal. Sindsdien spelen vier vrijwilligers of stagiaires wekelijks met een kind thuis. Omdat het thuis plaatsvindt, spelen ouders makkelijk mee. En dit levert veel plezier op. Ouders ontdekken ook hoe zij hun kind nog meer kunnen laten spelen.

Monique is vrijwilliger bij Spel aan Huis: “Als ik speel met haar en ik zie een glimlach, doet me dat zó goed!”

Bij Spel aan Huis komt een getrainde stagiaire of vrijwilliger twintig keer spelen met een kind en hun ouders. Deze spelbegeleiders worden begeleid door een professionele coördinator van Forte. Stagiair Joni kan niet wachten aan de slag te gaan: “Ik kijk er naar uit om al spelend stapjes vooruit te zetten met een kind.”

Wil je meer hierover weten of jezelf aanmelden? Neem dan contact met Louise Mensink, coördinator Spel aan Huis van Forte via 06-45 11 48 38 of louise.mensink@fortewelzijn.nl. Spel aan Huis is een programma van de Stichting Preventief op Maat.

Spel aan Huis is voor gezinnen met kinderen tussen 1,5 en 7 jaar
Spelen is belangrijk. Het zorgt ervoor dat kinderen zich beter voelen. Maar spelen helpt kinderen ook creatief te zijn en dat ze meer zin krijgen om te ontdekken. Ook is spelen belangrijk voor de sociale ontwikkeling. Al spelend leren kinderen met anderen omgaan, samenwerken en problemen oplossen. Toch is spelen niet altijd vanzelfsprekend. Misschien is er wel weinig ruimte, ontbreekt het juiste speelgoed of zijn er andere factoren die spelen in de weg staan. En wat te denken van ‘gedoe’ rondom schermgebruik?

Iedere week een stapje
Spel aan Huis helpt kind én ouders weer tot spelen te komen. De spelbegeleider kiest speelgoed dat het kind helpt een volgende stap in de ontwikkeling te zetten. Een voelspel om de zintuigen te prikkelen, een spelletje om samen te spelen of poppen om het fantasiespel te ontwikkelen. Kinderen worden uitgedaagd en ouders krijgen tips en ideeën. Ook kunnen ouders, als zij dat willen, vragen over de opvoeding stellen.