Opening Week tegen Eenzaamheid

Lees voor
26 september 2024

Opening Week tegen Eenzaamheid

In een drukbezochte zaal in De Ruimte in Elst werd op donderdag 26 september met een gezamenlijke penseelstreek het officiële startsein voor de Week tegen Eenzaamheid gegeven. Tijdens de opening werden verhalen en gedichten voorgedragen die het thema eenzaamheid belichtten. Tot slot stapte wethouder Evert Westerbeek samen met predikant ds. Jeroen Jeroense in de Oldtimertaxi om verder te praten over eenzaamheid. “Eenzaamheid voelt voor iedereen anders. Voor de één kan het ‘alleen zijn’ betekenen, voor een ander ‘niet begrepen worden’. Elkaar ontmoeten is belangrijk, maar zeker ook in gesprek gaan. Het uitgebreide programma met verschillende activiteiten biedt daar zeker de mogelijkheid voor”, aldus de wethouder.

Kom erbij!
Van woensdag 25 september tot en met woensdag 2 oktober organiseren verschillende bewonersorganisaties van gemeente Overbetuwe samen met Forte Welzijn tal van activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis! Kijk voor het volledige programma op www.fortewelzijn.nl/komerbij. Benieuwd wat er ook na deze week te doen is bij jou in de buurt? Forte heeft samen met bewoners een overzicht gemaakt van alle ontmoetingsactiviteiten van de gemeente Overbetuwe. Deze worden op verschillende ontmoetingsplekken gelegd. Alle activiteiten zijn ook te vinden op www.onsoverbetuwe.nl.

Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is een landelijke campagne die plaatsvindt van 26 september tot en met 2 oktober 2024. Tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. Honderden activiteiten worden georganiseerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen door een activiteit te organiseren of er een te bezoeken.