Heb je het al geregeld?

Lees voor

Heb je het al geregeld?

Als je wat ouder wordt, kan het zijn dat je vragen krijgt. Je vraagt je af: “Heb ik het al geregeld?” Moet ik een levenstestament afsluiten, mijn huis aanpassen, hoe regel ik zorg of hoe blijf ik fit? Onder het motto ‘Praat vandaag over morgen’ kun je zondag 3 november aansluiten bij verschillende sessies.
Je bent vanaf 13.30 uur welkom bij De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek. Naast een gezamenlijke opening (om 14.00 uur) en afsluiting (om 16.30 uur) kan er van 14.30 uur -15.15 uur en 15.45 uur -16.30 uur een sessie worden gekozen. Tussendoor is er pauze en kun je informatiekraampjes bezoeken. Zowel in de pauze als na afloop is er gelegenheid voor een drankje. Om 18.00 uur sluiten wordt de dag afgesloten.

Wil jij goed voorbereid zijn? Meld je dan voor 30 oktober aan via info@mantelzorgbergendal.nl of bel naar 085-0406066 en vermeld je voorkeur voor een van de sessies. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Hanneke Klievink of Ingrid Smit van Forte Welzijn.

Sessie: Levenstestament en wilsverklaring
Kunnen bepalen wat je wel en niet wil als het om kwaliteit van leven en sterven gaat? Een levenstestament en een wilsverklaring zijn belangrijke documenten waarin je je wensen vastlegt voor situaties, ook als je niet altijd meer zelf in staat bent om beslissingen te nemen. Huisarts Jaap Schuurmans van huisartsenpraktijk Ottenhof vertelt je hier meer over.

Sessie: Zorg
Neem de controle over je eigen leven! Praat met anderen en denk na over vragen zoals: “Wie kan mij helpen uit mijn netwerk?” en “Hoe ziet de zorg eruit als ik ziek word?” Ontdek welke mogelijkheden er zijn bij een ongeneeslijke ziekte, zoals wijkverpleging en palliatieve zorg. Zorg dat je goed voorbereid bent en weet welke hulp er voor jou beschikbaar is. Corine Klabbers, Marleen Heeren en Anne van Roekel van ZZGzorggroep vertellen hier meer over.

Sessie: Wonen
Mantelzorgwoningen, woonmaatjes en kangoeroewoningen zijn drie bijzondere woonvormen die steeds populairder worden in Nederland. Deze woonvormen bieden een oplossing voor mensen die zorg nodig hebben, zoals ouderen of mensen met een beperking, en hun mantelzorgers. Hanneke Klievink en Ingrid Smit, sociaal werkers bij Forte Welzijn en Mantelzorg Berg en Dal vertellen over verschillende woonvormen. Tot slot deelt Jan Hendriks zijn ervaring met het opzetten van een woonvorm voor ouders met kinderen met een beperking.

Sessie: Fit blijven
Doe mee met Osama Arrogi, senioren beweegcoach van Sportstimulering Berg en Dal en Jasper Huberts, geriatriefysiotherapeut bij Fysiotherapie Boonstra & Mulders! Zij vertellen je hoe je fit kunt blijven op oudere leeftijd. Ontdek waar je gratis beweegroutes in de omgeving kunt vinden en wat je thuis kunt doen om in beweging te blijven. Daarnaast krijg je informatie over welke verenigingen je kunt benaderen om actief te blijven. Natuurlijk ga je zelf ook nog een kleine oefening doen.

Deze middag is een initiatief van samenwerkende organisaties in het netwerk Ouderenzorg Groesbeek, waar de sprekers onderdeel van uitmaken.

Hanneke Klievink

coördinator Mantelzorg Berg en Dal & Maatjes
Berg en Dal
gemeente Berg en Dal
06 13 19 85 59

Ingrid Smit

Opbouwwerker
Berg en Dal
Groesbeek en Breedeweg
06-51 84 32 66